Vad kan man göra i Norrköping?

Norrköping är en stad som har en förmåga att tillfredsställa såväl den kräsne som den person som enbart är ute efter att ha lite roligt. Det är en inbjudande, varm och vacker stad där naturen har en central plats där Motala Ström rinner genom och gör vatten till ett ständigt närvarande element i staden. Kort och gott, Norrköping är en stad som passar alla och vi tänkte visa prov på det genom att lista några tips på saker som man måste göra om man befinner sig i staden. Låt oss börja:

  • Kolmårdens Djurpark. Sveriges absolut bästa djurpark ligger i Norrköping och är ett måste att besöka – även för dig som inte har barn. Här kan du låta dig imponeras av lejon, du kan känna närheten av björnar, du kan låta dig skrämmas av en tarantella eller en boaorm. Ta en titt uppåt och se hur en giraff står och solar sig eller fäst blicken rakt fram och se hur världens största tiger acklimatiserat sig till vårt svenska klimat. Vill du träffa en kändis? Varför inte passa på att besöka världens starkaste björn Bamse. Missa inte delfinshowen; den är verkligen imponerande och unik i sitt slag i Sverige.
  • Arbetets Museum. Se ett stycke svensk arbetarhistoria och vandra runt bland de olika utställningarna som ger dig en inblick i människors jobb och vardag genom tiderna. Unna dig en bit mat i den fina restaurangen och njut av både utsikt och den pampiga arkitekturen.
  • Knäppingsborg: det anrika kvarteret Knäppingsborg är definitivt värt ett besök. Här kan du – i en unik miljö – äta, dricka, shoppa och bara strosa runt. Sätt dig vid ett av de tre torgen och lägg gärna märke till den unika arkitekturen. Varje torg har sin egen puls och karaktär. Musik och konst är ett självklart inslag och det är heller ingenting som man behöver betala för – det ingår i hela paketet man får på köpet genom att besöka Knäppingsborg.

norrköping stad

Vad händer i Norrköping?

Fortfarande inte riktigt övertygad om Norrköpings storhet? Okej, vi ger dig några avgörande punkter som kommer att få dig att vilja packa väskan, ringa en flyttfirma och flytta direkt!

  • Gå på fotboll: besök Parken (Östgötaporten är det officiella namnet) och ta del av svensk fotbollshistoria. IFK Norrköping är en anrik klubb som genom åren samlat på sig inte mindre en 13 SM-Guld. Det senaste tog man hem ifjol. Genom åren så har spelare som Tomas Brolin, Gunnar Nordahl, Nils Liedholm, Ove Kindwall, Kennet Andersson och Jonny Rödlund burit den vita tröjan med den blå stjärnan på bröstet. Snoka är smeknamnet och en populär till varför är att man i grannklubben och rivalen Sleipner tyckte att Norrköping var som en snok. Det vill säga; man såg farliga ut – men var totalt ofarliga. Huruvida denna teorri stämmer låter vi vara osagt, men en rolig anekdot är det allt. Vilken blir nästa stjärna? Köp en biljett och ta reda på det direkt!
  • Bråvalla. Varje år så anordnas festivalen Bråvalla i Norrköping och hit har världsartister som Kanye West, Iron Maiden, Wu-Tang Clan, Calvin Harris och Green Day Gör det du med – festivalen äger rum i slutet av juni.