Heta stadsdelar i Norrköping

Ser man till det faktum att Norrköping är en stad som ständigt växer så är det heller inte någon vågad gissning att tro att flertalet stadsdelar kommer att dyka upp i framtiden. Det vill säga; man kommer – liksom många andra svenska städer gjort, eller är på väg att göra – att bygga upp nya områden och detta för att klara av den stora inflyttningen och för att ge den växande befolkningen någonstans att bo. I Norrköping så är fortfarande de centrala delarna – Gamla Berget, Nordantill, Saltängen och Berget – väldigt attraktiva för folk att bo i. Hit ska vi även till de populära räkna exempelvis Kneippen, Såpkullen, Söderstaden, Marielund och Oxelbergen (även om dessa ligger utanför promenaderna). Där har vi de nuvarande så kallade heta stadsdelarna i Norrköping.

bostäder i norrköping

Framtiden då; hur tror man att Norrköping kommer att förändras och vilka områden spås bli mer attraktiva? Ja, här pekar många på att Söder kommer att växa ytterligare i popularitet och konstigt vore annars. Här finns allt som man kan begära av en stadsdel, närhet till centrum, möjligheter till idrotter, fina skolor, utmärkta kommunikationer och underbar natur (en promenad i exempelvis Vasaparken bjuder på en upplevelse utöver det vanliga).

Överlag så kommer Norrköping att vara en attraktiv stad att bo i och det innebär att den kommer att växa. Man har ett positivt företagsklimat där många mindre företag uppmuntras, man har en relativt ung befolkning och det finns en framåtanda i kommunen som kommer att ge resultat.

Gällade stadsdelar och deras attraktionskraft så är det alltid vanskligt att spekulera – men i Norrköping så kan man åtminstone vara säker på att priserna i de centrala delarna kommer att öka; detta då de i förhållande till andra städer ligger förhållandevis lågt. Man får mycket för sina pengar om man köper sin bostad även inom de mest populära och centrala stadsdelarna i Norrköping.