Blogg

Mäklare Norrköping - sälj med vinst

25 okt 2021

Dags att sälja din bostad i Norrköping? Med rätt mäklare vid din sida kan detta ske med en högre vinst. Idag så ser man att många anser att en mäklare är mer av en utgift än en tillgång. Det finns idag exempelvis möjligheter att själv sälja bostaden via Blocket eller via billiga förmedlingar på nätet. Här kan det billiga priset locka. Frågan är om man vinner på detta i slutändan?

Vi anser att många underskattar det jobb som en mäklare gör. Ska du sälja din bostad så kommer en mäklare i Norrköping att ge dig bättre möjligheter att göra detta till ett högre pris. Detta genom att denne helt enkelt kan skapa ett större sug kring din bostad. Genom rätt marknadsföring - i rätt kanaler - och med sitt stora kontaktnät så kommer din bostad att få en större exponering och bli synlig för fler människor.

Utöver detta så kommer en mäklare i Norrköping även att ge dig råd om när det är dags att sälja - när är konkurrensen som lägst? - och exempelvis också komma med förslag som potentiellt skulle kunna öka värdet. Kan man måla om i hallen, behöver någonting åtgärdas i badrummet och hur skulle nya köksluckor kunna skapa ett högre intresse?

Det handlar helt enkelt om en professionell tjänst och det handlar om ett yrke som kräver en lång och gedigen utbildning. Att många privatpersoner idag tror sig kunna sälja sin egen bostad - med samma vinst - som en mäklare i Norrköping faller, i och med detta, på sin egen orimlighet. Även med arvodet inkluderat så kommer vinsten att bli högre. Det kan vi nästan garantera.

Hitta rätt mäklare i Norrköping

Den stora frågan handlar egentligen om att hitta rätt mäklare. Vi anser att det finns tydliga skillnader mellan hur olika mäklare arbetar och att det finns en tydlig skillnad i kvalitet. Här ska man dock även tänka att mäklaren i fråga ska passa för en själv: du lägger ditt livs affär i dennes händer och du måste av den anledningen känna att det finns en kemi mellan er. Du ska känna dig trygg.

Rådet är att du träffar så många mäklare i Norrköping som möjligt. Se över arvodet, kolla tidigare affärer, känn in hur ni passar ihop och titta närmare på vilka tjänster som inkluderas - exempelvis homestyling. Du ska även känna att säljplanen känns okej för dig.

Gällande arvodet så är detta nästan alltid ett vägskäl för många. Vi skulle rekommendera att du väljer provision. Varför? Jo, för att en fast taxa och ett fast arvode kan skapa en mättnad hos en mäklare. Oavsett hur mycket din bostad säljs för så får mäklaren ändå samma summa. varför jobba hårdare då? Har din mäklare i Norrköping däremot provision - och tjänar mer pengar ju högre din bostad säljs för -så finns en tydlig morot dinglande framför ögonen. Den moroten kan visa sig vara guld värd - både för dig och din mäklare.

Körkortet är ett steg in i vuxenlivet

30 mar 2020

På väg in i vuxenlivet? Leva det fria livet och själv få fatta sina beslut. Skaffa jobb, bostad och körkort. Det är kanske inte så lätt att uppfylla alla dessa tre önskningar med en gång.

För att få bostad måste man ha någon slags inkomst. Så bäst är att först satsa på att få ett jobb och chanserna är ganska så stora att man lyckas. Det gäller bara att inte ge upp efter första försöket. Bostad är däremot en svårare nöt att knäcka. På lite mindre orter kan det gå att hitta lediga lägenheter men i våra storstäder är det lång kötid på minst tio år som gäller. Troligtvis så måste ni bo kvar hemma ett tag till även om ni fyllt arton men ge inte upp bostadssökande för det. Lättast att uppfylla av de tre önskningar som tar er in i vuxenlivet är nog körkortet.

Övningskör privat eller på körskola

Idag kan man till och med få csn-lån för att ta körkort. Men innan man sätter igång att övningsköra ansöker man hos Transportstyrelsen om ett körkortstillstånd. Anses man vara i tillräckligt god fysisk och psykisk form brukar det inte vara några problem att få. Ska man övningsköra privat måste personen som man ska öva med ha gått en handledarutbildning. Självfallet måste handledaren ha ett godkänt körkort som inte är nytaget samt även vara minst 24 år. Det finns också de som väljer att bara övningsköra på körskola eller att kombinera och göra både och. Fördelen med att köra på körskola är att det inte är lika lätt att bli arg och irriterad på sin körlärare som det kan vara om man kör med sin pappa och får en tillrättavisning.

De som kuggar på uppkörningen är smartare än andra

Att varva körning med teori är ett bra sätt att lära sig på. Man kan också välja att gå en intensivutbildning på körskola. Viktigt är att välja en trafikskola som är STR-ansluten. Då vet man att det är en seriös och godkänd skola. Innan man är mogen för teoriprov och uppkörning måste man också gå en tvådelad obligatorisk kurs i riskutbildning där även körning på halkbana ingår. Skulle man sen inte lyckas att ta kortet på första uppkörningen så ska man inte vara bitter. En studie har nämligen kommit fram till att de som inte lyckas på första uppkörningen generellt är smartare än andra.

En smidig affär

17 feb 2020

Är det dags att göra dig av med din sportiga Audi för att istället skaffa en familjevänlig Volvo? Vill du att det ska vara en så smidig process som möjligt? Låt någon annan sköta affären.

Kanske har du haft din bil i många år och nu är det dags för en uppdatering? Eller så kör du kanske idag en nyare bil som du inte längre är i behov av? Oavsett hur din situation ser ut och vad din anledning är så har du bestämt dig för att det är dags att sälja bilen. Att sälja en bil är ofta en stor och ibland lite stressig affär att göra på egen hand. Bilen ska värderas, läggas ut till försäljning och sen kommer det människor som ställer frågor, provkör och prutar. Stressigt! Visst vore det enklare att låta någon annan göra jobbet? Genom att antingen sälja din bil till ett företag som specialiserar sig på just köp och sälj av bilar, eller låta företaget ta hand om din försäljning, så slipper du hantera försäljningen på egen hand.

Man ser fundersam ut över en bil

Hur går försäljningen till?

Först och främst ska bilen värderas. Det kan man ofta göra online genom att fylla i några uppgifter om bilen. Det går snabbt och värderingen ger dig ett pris att förhålla dig till. Om du inte vill eller kan värdera bilen online går det såklart lika bra att göra det i verkstaden. Det är viktigt att komma ihåg att en värdering inte betyder att du måste gå vidare med försäljningen av bilen, du kan alltid välja att behålla den eller sälja den vid ett senare tillfälle. När bilen är värderad så kan du antingen välja att låta företaget hjälpa till med försäljningen av den. Ofta kan du även välja att sälja bilen till själva företaget. Om din bil är svensksåld, lite nyare och inte har gått så långt så brukar affären gå snabbt och lätt.

Förberedelser inför försäljning

Innan du säljer bilen är det bra att ha gjort några förberedelser. En begagnatförsäkring skaffar du innan försäljningen och den gör affären tryggare för både dig och köparen. Något annat som kan vara bra att kolla upp är vad ditt försäkringsbolag säger om potentiella skador när köparen provkör bilen. Vad händer om en olycka sker eller om något går sönder?. Det sista, och viktigaste, att ha koll på är ett köpekontrakt. Det är viktigt att det är tydligt och att båda parterna är överens om allt. Vi rekommenderar att läsa mer på denna sida: https://www.säljabilnorrköping.se

Få ditt snyggaste badrum med badrumsrenovering i Norrköping

10 feb 2020

Doftar ditt badrum något annat än tvål och blommiga essenser? Dags att ändra på det. Ett badrum ska vara en skön fristad från världen utanför, så kolla på badrumsrenovering i Norrköping!

Alla vet hur det är. Ett badrum kan lyfta eller fälla en morgon. När ditt badrum ser ofräscht ut och inte doftar gott är det ingen inspiration alls inför dagen som är på gång. Likadant är det på kvällen. Ett badrum ska locka till ett långt varmt bad innan sängdags. Ett badrum ska också vara hygieniskt och praktiskt och innehålla alla väsentligheter. Samt gärna lite lyx! Sett ur ett lite längre perspektiv är det också så att badrummet starkt påverkar värdet på din fastighet eller din lägenhet. Badrum är, tillsammans med kök, det rum som är viktigast i ett hem och en badrumsrenovering i Norrköping är aldrig bortkastad ur den synvinkeln heller.

modern badrum

Hur ska man tänka kring badrumsrenoveringen?

Det första man ska fundera över är naturligtvis vilka behov man har. Hur många personer använder badrummet och till vad? Sedan har vi att bestämma val av material. Klinker, kakel, våtrumstapet? Redan här kan det faktiskt vara idé att ta proffshjälp. En bra firma som sysslar med badrumsrenovering i Norrköping kan komma och titta på ditt nuvarande badrum och ge råd rörande vad som skulle kunna fungera. Då handlar det både om val av material och av utrustning. Det är också vettigt att låta fackpersoner ta en titt på sådant som eldragning och avlopp. Om något inte riktigt fungerar behöver man ta itu med det problemet innan man ens tänker på saker som klinker och badkar. En annan sak som faktiskt inte heller är heltokig är att visa lite återhållsamhet när det gäller modetrender. Lila och orange kakel kanske är toppmodernt just då du gör din badrumsrenovering men vill du ha det om tio år? Och vill en eventuell framtida köpare ha det?

Rätt hantverkare gör din badrumsrenovering enkel

Att göra iordning ett badrum kräver fackkunskaper och är inte något man själv ska ge sig på om man inte är proffs. Rördragning och el är arbeten för rörmokare och elektriker, speciellt i våtutrymmen. Ett badrum kan bli både farligt och skadat om installationer utförs på fel sätt, och ditt försäkringsbolag kommer inte att uppskatta det heller. Så välj rätt! Proffs med rätt kunskaper och erfarenhet är det du söker. Ta upp telefonen och få en kostnadsfri offert redan idag! Vi rekommenderar att läsa mer på denna sajten: https://www.badrumsrenoveringnorrköping.nu

Letar du efter en flyttfirma i Norrköping?

20 nov 2019

Behöver du få tag i en flyttfirma i Norrköping? Som tur är så finns det flera flyttfirmor som kan erbjuda sina flyttjänster till dem som vill flytta i, till eller från Norrköping. Även om de alla är flyttfirmor arbetar de inte alla riktigt på samma sätt. Finns det så många olika sätt att flytta, kanske du undrar. Jo, det finns det. De kan alla vara olika servicvänliga, till exempel.

Och har man möjlighet att välja, vill man ju ha flyttkarlar som lyssnar på sina kunder och som gör som man som kund önskar sig, eller hur? Sedan vill man ju ha hjälp av flyttkarlar som väljer att ta ansvar för sina tjänster. Skulle någon gå sönder vill man ju att de betalar för det och inte bara skyller ifrån sig. De måste ju kunna erbjuda tjänster som är så pass säkra att ens saker kommer fram hela och väl behållna eller hur?

Välj vilken tjänst du vill få hjälp med

Det finns den del olika tjänster som man kan få hjälp med. Vill man packa själv, så vet man att de känsliga sakerna packas på rätt sätt, så kan man bara få bärhjälp. Det kan ju vara svårt att bära allting själv. Men vill man inte heller packa sina saker kan man även få hjälp med det. Eller vill man inte packa upp sina saker, så kan man även få hjälp med det. Tycker man det är för jobbigt för att flyttstäda, så kan man anlita flyttfirman till att flyttstäda. Det som är så bra med detta är att alla delarna är berättigade till Rut-avdraget. Man betalar för 2/3 delar av arbetskostnaden, resten dras av på ens inkomstskatt. Många flyttfirmor gör ofta Rut-avdraget åt sina kunder. Då ser man inte ens det ursprungliga priset, endast priset efter Rut-avdraget.

Välj ansvarsfulla flyttkarlar

Det är viktigt att välja flyttfirma som har F-skattsedel. Det är ett måste för att man ska kunna dra av flytthjälpen i Rut-avdraget. Sedan är det bra att välja en flyttfirma som också har kollektivavtal för sina anställda. Det visar nämligen att de tar ansvar för sina anställda. Blir de sjuka får de sjuklön, när de pensioneras så får de tjänstepension och blir de föräldrar så får de föräldrapeng. De bör även ha ansvarsförsäkring som försäkrar dina saker när de jobbar. Själv bör man även ta referenser innan man bestämmer sig för vilken flyttfirma som man vill anlita.

Funderar du på fönster på din altandörr?

19 sep 2019

Bor du i Norrköping eller ska du flytta till Norrköping? Då kan det vara bra att ta reda på vilka leverantörer av fönster som finns i Norrköping. Bland det viktigaste som man bör tänka på om man har en altandörr, är att den ska vara så säker som det bara går. De flesta inbrottstjuvar vill ta sig in via altandörren. Den är oftast skyddad, då de flesta villor brukar nämligen ha sin trädgård på baksidan av villan, där man även har sin altan och följdaktligen sin altandörr placerad där. En inbrottstjuv kan arbeta alldeles i fred med att bryta sig in genom denna. Därför bör altandörren vara så inbrottssäker som det bara går.

Vill man då ha ett fönster på sin altandörr, bör fönstret därför vara av sådan art att fönstret inte går att söndra. Jo, sådana fönster finns alltså. Det är då fönster som är inbrottsskydade. Utsätter man fönstret för någon form av våld så går det inte sönder. Skulle en inbrottstjuv försöka med en hammare slå sönder fönstret, blir fönstret skadat utan att splittras, ett skyddande laminat ser då till så att fönstret fortfarande håller ihop.

Vilket utseende på altandörren önskas?

Vilket utseende önskas på den egna altandörren? Det finns altandörrar som är helglasade. På så sätt ser man ut och får in trädgården i bostaden. Man får in ljuset, men även en del av känslan av trädgården och att den är en del av bostaden. Vill man ha en glasad altandörr, kan man även välje en med spröjs, eller så kanske man vill ha en altandörr med endast överdelen av fönster (så ser de mer traditionella altandörrarna ut). Men en snygg effekt är att ha två par altandörrar i spröjs eller med helinglasade altandörrar. Har man spröjs, kan man dessutom måla dem i samma färg som fasaden, så smälter de mer in i den. Stora fönster är dessutom mycket populärt just nu, så att då ha helinglasade altandörrar är då helt i linje med det som är populärt i inredgning.

Fönster med praktiska egenskaper

Det är inte bara altandörrens fönster som kan behöva inbrottsskydd. Kanske man behöver det på resten av bostadens fönster. Här finns så många bra och praktiska egenskaper på fönster som man kan välja mellan numera. Man kan få Energifönster som isolerar bättre än förut mot vinterns köld. De kan till och med sänka uppvärmningskostnaderna för en medelstor villa, radhis eller BRF. Läs mer om hur man kan nå leverantör för fönsterbyte i Norrköping på: https://www.fönsterbytenorrköping.se.

När du behöver takläggare i Norrköping

1 aug 2019

Ska man bygga nytt i Norrköping, är det viktigt att kunna få tag i rätt hantverkare som kan lägga taket så att det blir hållbart och skyddar huset på sätt som det ska och är tvunget. En duktig takläggare ser till så att taket blir säkert, tryggt och skyddande. Man kan även behöva en takläggare i Norrköping om man behöver renovera taket. Ska någon gå upp på taket, är det viktigt att det finns förhållanden på taket som gör det säkert att gå upp där. Hantverkaren bör använda en säkerhetssele som är fastsatt med ett rep i säkerhetsselen som är fastsatt i någon ankarpunkt på taket. Man behöver även en takstege, så man kan röra sig upp och ner och en hängstege så att man kan röra sig i sidled.

Som nyinflyttad känner man inte hantverkare

Är man nyinflyttad i Norrköping kan det vara så att man ännu inte har de kontakter som krävs för att få tag i en duktig takläggare i Norrköping. Då kan man behöva googla "takläggare Norrköping" så att man får kontaktuppgifter och information om de takläggare som faktiskt arbetar i Norrköping. När man väl fått tag i några takläggare i Norrköping kan man sedan ta kontakt och fråga om offerter och referenser. Genom att kontrollera referenserna får man en uppfattning om hur takläggarna arbetar, hur de bemöter sina kunder och framför allt hur bra de är på att lägga tak i Norrköping. Då kan man sedan jämföra offerter och referenser och välja någon som man anser verkar vara bra.

Skriv avtal så du har rätt förväntningar

Har man väl bestämt sig för en takläggare och valt en, bör man sedan skriva avtal med den takläggaren. På så sätt behöver det inte uppkomma några missförstånd om vad som ska göras och vilka förväntningar du kan ha på den takläggare som du anlitar. I avtalet ska det stå hur taket ska läggas, ett slutdatum och pris. Man bör även skriva in vad som ska ingå i arbetet, finns det garantier? Om någon inte är nöjd, hur ska man då förfara? När ska betalningen ske? Liknande punkter bör finnas med i avtalet så att båda parter känner till vad man kan göra om något inte blir som man tänkt sig. Förhoppningsvis, ska arbetet bli så bra det bara kan bli och att du som är nyinflyttad i Norrköping ska få just ett sådant tak som du önskar dig. Lycka till!

Så hittar du det du behöver i Norrköping

6 nov 2018

Är det så att du har bestämt dig för att flytta eller kanske redan har flyttat till Norrköping brukar en sådan flytt innebära att man blir tvungen att leta reda på nya serviceställen, nya affärer, ny skola och dagis, och allt det där som man kanske kände till på den gamla orten men som man inte känner till på den nya.  

Norrköping är den gammal medeltida stad, och fick sina stadsrättigheter under slutet av 1300-talet. Staden hade då vuxit upp kring Motala ström. Under 1600-talet slog sig den nederländska affärsmannen Louis de Geer i staden och grundade pappersbruk, vapenfabrik, klädesfabrik och skeppsvarv. På sin tid var Norrköping redan en relativt stor stad i Sverige, men utsattes för flera invasionsförsök, av danskarna, av ryssarna. Staden utsattes för flera bränder. Staden fick en etablerad textiltillverkning under 1800-talet.

Nutida Norrköping och vad du kan finna där

Idag är Norrköping säte för flertalet skolor, teater, konst och drar viss turism under sommarmånaderna då många barnfamlijer besöker Kolmården och Norrköping i och med det. Nytt är Nyårspromenaden som är precis som det låter; då man lyser upp en promenadsträcka i Norrköping från statyn av Moa Martinson på Grytstorget och som sedan leder besökarna vidare genom Norrköping fram till Saltängsbron. Besökarna får du höra musik, tal och andra nöjen på sin promenad från start till mål.

Här kommer en introduktion till boende i Norrköping. Vi går igenom hur du hittar det som du behöver i Norrköping.

Hitta tandläkare och vårdcentral

Behöver du tandläkare, kan du googla "tandläkare Norrköping",  så får du reda på någon som eventuellt arbetar nära din bostad. På vardguiden.se kan du leta efter närmaste vårdcentral nära din bostad. 

Hitta skola och dagis

De flesta vill ha skola och dagis nära sin bostad, så gäller även i Norrköping. Om du inte känner till några skolor eller dagis innan flytten till Norrköping, kan du leta på norrkoping.se, där alla skolor och dagis finns listade, med en kort presentation. Som förälder brukar man alltid vara välkommen att besöka skolan och dagiset som du funderar på att sätta barnet i. När du är på besök, brukar man känna in stämningen och om hur saker och ting fungerar i skolan eller på dagiset. Det är ofta bästa sättet att ta reda på hur skolorna och dagiset är.

Hitta hantverkare och målare

Äger man en villa eller en bostadsrätt i Norrköping kommer man förr eller senare att behöva hitta hantverkare och målare för renoveringar som komer att behöva göras på huset eller i lägenheten. Googla "målare Norrköping" så att du får några förslag på det och som arbetar i Norrköping. Ta sedan kontakt, be om offert och referenser och välj sedan den som är bäst. Här kan du läsa vidare om en målare som arbetar i Norrköping: http://www.målarenorrköping.biz.

Tänk på detta när du flyttar

4 maj 2018

Ska du flytta från Örebro till Norrköping? Båda städerna påminner om varandra, även om de har vissa skillnader. Örebro är en nära stad till de flesta städer; nära Västerås, nära till Karlstad, på väg till Göteborg, på väg till Mora. Det är en central punkt för dem som ska resa till andra städer. Norrköping är en centralort för Östergötland. Båda städerna har relativt lika stor befolkning. Norrköping är tionde största staden i Sverige. Här finns flera statliga verk såsom Luftfartsverket, Migrationsverket, Sjöfartsverket, Kriminalvården och SMHI finns här. Liksom Örebro delas staden av en kanal. Här är det Motala ström som delar staden i två delar.

Här kan du bo i Norrköping

Norrköping har en historia av fabriker. Här har det varit textilindustrin som har varit dominerande. Efter textilindustrin etablerade sig Holmen Paper och Billerud här. Det finns flera fina och gamla bostadsområden som Röda stan, Oxelberget, Ljura, Södra och Norra Hageby. Det finns även gamla bostadsområden som funnits här sedan lång tid tillbaka, såsom Gamla staden, Berget, Nordantill, Saltängen och Östantill. Man kan även välja att bo i Slderstaden, Såpkullen, Knippen, Marielund och Lagerlunda. Här priserna bra, om man jämför med andra stora städer. Här kan man få en stor femrummare eller en villa med 5 rum för under 3 miljoner kronor.

Kom ihåg detta när du flyttar

1. Packningen

Börja att packa i tid. Det tar oftast längre tid än man räknar med. Packa heller inte för tungt i packlådorna då blir de svåra att bära.

2. Städningen

Det är viktigt med städningen när man flyttar, oberoende om det är en hyreslägenhet, bostadsrättslägenhet eller villa man flyttar från. Den som flyttar in i din gamla bostad vill ha det rent och snyggt, på samma sätt som du önskar att flytta in i en ren och välstädad bostad. Kom ihåg att flyttstädningen är avdragsgill som en RUT-tjänst, det brukar gå att halvera flyttstädningen.

4. Flyttningen

Boka flyttbilen i tid. Det är många som vill flytta i slutet eller början av månaden. Så se till att du får den flyttbil som du vill ha genom att boka den i tid. 

Viktigt att tänka på när du anlitar flyttstädning

Om du inte på rak arm känner till någon städfirma som arbetar med flyttstädning kan du alltid googla flyttstädning Örebro så får du flera förslag på städfirmor som arbetar med detta. Be sedan om offert. Många firmor gör avdragen åt dig, så att du slipper arbeta med ansökningar och blanketter som ska fyllas i. Kom ihåg att flyttstädningen är avdragsgill ifall du tycker att priserna är höga. Läs mer om en firma som utför flyttstädning i Örebro på: http://www.flyttstädningorebro.se.

Hinner du med din flyttstädning?

7 apr 2018

Rent generellt så kan vi säga följande om flyttstädning som fenomen: är det inte dags att hitta en ny lösning på detta? Det här säger vi av den enkla anledningen att det skapar så mycket problem och missnöje.

Vi förklarar detta genom att peka på en flytt som en del av en trestegsraket där du ska flytta från Stockholm till Norrköping där du kommit in på en högskola. Det innebär att du sålt din bostad och att du ska flytta allt ditt bohag under en helg. i slutet av denna denna flytt så ska du återvända från Norrköping till Stockholm och din gamla bostad för att genomföra en flyttstädning och det är där skon klämmer. Du är dels trött rent mentalt, dels så är du slut rent fysiskt efter att ha burit och kånkat på en massa kartonger och tunga pjäser som soffa, säng och byråer och dels så har du fokus på att komma på plats i den nya bostaden i Norrköping.

Det innebär att du förmodligen - som så många andra - kommer att fuska med din flyttstädning, eller till och med helt strunta i den. talande i detta är att det står en annan person redo att flytta in i din gamla bostad. en person som inte alls kommer att vara speciellt glad över ditt beslut och som kommer att kontakta en städfirma i Stockholm - den faktura han får för städningen kommer sedan i sin tur att skickas direkt till dig.

Du, å din sida - du ska ju flytta in i din bostad i Norrköping och öppnar förväntansfullt dörren till denna. Bara för att mötas av damm, smuts på toaletten, smutsiga fönster och en kyl som är alldeles nersolkad med matrester. Inte så trevligt, eller hur?

Där är alltså den trestegsraket vi ville exemplifiera. Fuskar en person med sin flyttstädning så kommer det att drabba en annan och så vidare - flyttar man så är man en del av en kedja där någon flyttar in i den gamla bostaden och där någon flyttar ut från den bostad man själv ska flytta in i. Att då lägga ansvaret för flyttstädning på varje individ blir känsligt sett till vilket utspritt fusk som finns i Sverige med detta.

Att anlita en städfirma borde vara obligatorisk

En lösning som många väljer är att anlita en städfirma för flyttstädningen. Det är bra då jobbet blir ordentligt gjort och då man själv slipper en massa bekymmer samt krav på vite - ett belopp som kan bli väldigt högt då man då betalar för en akut tjänst.

Frågan är om inte den här lösningen borde förvandlas till legio? Det vill säga att man som säljare alltid bör anlita en städfirma. Så dyrt är det inte om man ser till att tjänsten är inkluderad i Rut-avdraget och att man därmed kan dra av halva kostnaden för arbetet på sin deklaration.

En annan lösning är att köparen själv ansvarar för städning i den bostad han ska flytta in i. Det ställer dock vissa krav på att datum för utflytt- inflytt och annat verkligen ligger i synk. Vi tror att den lösningen skulle vara absolut bäst. Dels så kan man välja att städa själv och därmed ha ett bättre fokus - man vill ha rent i den nya bostaden och blir mer noggrann. Dessutom har man ännu inte börjat flytta så man har fortfarande gott om energi. Dels så kan man välja att anlita en städfirma med rut-avdraget om man inte orkar städa.

Det enda - stora - kruxet med detta är att den förre ägaren kan lämna en bostad i ett väldigt smutsigt skick. Men, det är ju andra sidan heller inte ovanligt sett till det utspridda fusket idag.

Läs mer om hur en ordentlig flyttstädning hanteras här: https://www.stockholmflyttstädning.nu.

Tänk på detta när du flyttar till Norrköping

19 mar 2018

Funderar du på att flytta till Norrköping? Som stad är det en något mindre stad än exempelvis Linköping, som är nästa stad västerut. Norrköping ligger mitt ute på Östergötlands slätten, längst in i Bråviken på ömse sidor om Motala ström. Staden är sedan långt tillbaka en industristad, här fanns tidigare en textilindustri, handels- och sjöfart fram till 1960-talet. Efter 1970-talet finns här Luftfartsverket, Migrationsverket, Sjöfartsverket och Kriminalvården och SMHI (Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut). Utan för Norrköping finns även till barnens stora glädje, och de vuxnas, invid Sjumilaskogen Kolmårdens djurpark. Här finns också Bravikens pappersbruk, som producerar så mycket som 700.000 ton tidnings- och katalogpapper varje år. Mestadelen exporteras. 

Här kan studenter studera på fakultet som är tillhör Linköpings universitet. Här finns teater, konstmuseum, orkesterförening, symfoniorkester som huserar i Louis de Geers konserthus. Ett av de mer kända popbanden Eldkvarn bildades redan 1971, men som nu är nedlagd. Här bildades även black metalbandet Marduk.

Norrköping en bra stad för barnfamiljer

Annars är Norrköping en vänlig och trevlig stad, framförallt för barnfamiljer eftersom det mesta är inom trevligt cykelavstånd. Flyttar du till Norrköping till exempel från Linköping kan du köpa ett hus till ett relativt billigt pris. Du kan få ett slutpris på en villa på under tre miljoner kronor, vilket gör Norrköping till en attraktiv stad. Jämfört med Linköping känns Norrköping som grannstaden där allt går lite långsammare, inte lika stressigt och mer barnvänligt. Oavsett var orsaken är till flytten från Linköping, eller någon annan stad, är det viktigt att ordna allt med flytten. Det är många saker att tänkta på. Har du redan ordnat med bostad är du bara att gratulera! I Norrköping kan du bo mitt i staden och ändå bo i villa. Naturen är fin. Här kan du åka spårvagn, precis som i Göteborg och Stockholm.

Att komma ihåg vid flytt

Det är mer än bostad att ordna om du flyttar hit, det är arbete, skola eller dagis om du har barn. Har du redan bokat flyttbil, eller flyttfirma som ser till att alla dina saker och möbler kommer fram det datum som du önskar? Hur gör du med alla saker, behöver du magasinera saker? Hur kommer du att göra med flyttstädning till exempel?

Flyttstädningen kan vara extra jobbig

Det kan vara extra mycket att dessutom börja städa när det är så mycket med flytten. Det ställs säga krav på flyttstädningen. Oberoende om det är en städning till nästa ägare eller nästa hyresgäst, vill de har en ren och städad bostad att flytta in i. Här listar vi en del av det som ska städas:

Det viktigaste är köket och badrummet, eftersom det blir mest smutsigt där. I köket bör du rengöra spisen, ugnen, alla ugsnplåtar och galler. OBS! Glöm inte att dra fram spisen och rengöra bakom den. Där samlas det otroligt mycket damm och smuts. Frys och kul bär rengöras, in- och utvändigt. Samt alla lådor och hyllor. Fläkten ska tas i sär och rengöras. Kakel, disk- och arbetsbänk ska rengöras. Alla element hakas av och rengöras både fram och bakom element. Rengör diskmaskin och även bakom den.

I badrummet bör allt rengöras som i vardagsstädningen, dock mycket mer noggrant. Toastolen ska rengöras, bakom toastolen, under toastolen. Dusch, badkar och kaklet ska rengöras, liksom i fogarna. Handfat ska rengöras, även under handfat, rör, golvbrunn, element. Rengör alla rör, liksom tvättmaskin, om du lämnar kvar den. Rengör bakom ovan och inuti.

Detta bör du städa i alla rum

I samtliga rum bör du rengöra alla fönster, fönsterbrädor, dörrar, dörrlister, golv, golvlister, strömbrytare, ventiler och eventuella fläckar på tapeter ska rengöras. Ser du en fläck på väggen kan du ta en fuktad trasa och lite diskmedel och torka rent. Tycker du att detta medför ett för stort jobb, kan du alltid anlita en professionell städfirma som gör jobbet. Då gör de hela städningen och du kan koncentrera dig på flytten. För att hitta en flyttstädning kan du med fördel googla flyttstädning Linköping, om det är därifrån du flyttar. Annars googlar du flyttstädning och sedan orten som du flyttar från. Läs mer här om flyttstädning i Linköping: flyttstädninglinköping.biz.

Flytta till Norrköping från Stockholm

12 feb 2018

Den som planerar att flytta till Norrköping från Stockholm har flera beslut att ta: Hus eller lägenhet? Vilken stadsdel passar bäst? Frågorna är många, men det är inte ovanligt att stockholmare väljer att flytta till staden.

Att flytta till Norrköping från Stockholm kan en innebära en viss omställning för stockholmaren som är van vid storstadsliv. Samtidigt ska det påpekas att Norrköping är en av Sveriges större städer och att utbudet av tjänster och samhällsservice här är stort. Vidare kan omställningen vara just det som många Stockholmare söker – att kunna leva i ett lite mindre och lugnare samhälle.

Stadsdelar

Om du ska flytta till Norrköping från Stockholm behöver du bestämma dig för vilken eller vilka stadsdelar du kan tänka dig att bo i. Främst är de centrala stadsdelarna i Norrköping populära, som är följande:

  • Gamla Berget
  • Nordantill
  • Saltängen
  • Berget

Dessa områden är mycket attraktiva och bostadspriserna är ofta ganska höga är. Om du vill hyra lägenhet får du räkna med ganska lång kötid för att ha en chans att få en hyresrätt i de centrala delarna av staden. Vidare finns fler heta stadsdelar relativt centralt i Norrköping (även om de ligger utanför promenaderna). Bland annat dessa:

  • Kneippen
  • Såpkullen
  • Söderstaden
  • Marielund
  • Oxelbergen

Även här tenderar bostadsrättspriserna att vara ganska höga och kötiderna för en hyresrätt långa. Har man dock pengar att lägga är dessa mycket attraktiva områden som de flesta kan tänka sig att bo i (om det är lägenhet man är ute efter givetvis). Vill man köpa ett radhus eller en fristående villa får man röra sig lite bort från de centrala delarna av staden.

Restider

Vill man flytta till Norrköping från Stockholm kan man räkna med inte alltför långa restider. Tar man bilen kan man komma dit på ungefär en och halv timme från de södra delarna av Stockholm. Flyttar man till Norrköping från till exempel Bålsta eller Upplands Väsby (som ligger i Stockholms nordligare delar), kan man kanske få räkna med uppåt 2 timmar med bil.

Tar man tåget från Stockholms central kan man räkna med lite kortare restider. Beroende på tåg kan det skilja sig åt lite. Tar man snabbtåget tar det ungefär en timme och en kvart. Tar man regionaltåget får man räkna med en och halv timme upp till en timme och 45 minuter. Även om Norrköping har en flygplats, är det knappast värt besväret att flyga mellan Stockholm och Norrköping då det innebär minst ett byte. Det är helt enkelt enklare att ta tåget, bussen eller bilen.

Behöver du hjälp med flytten kan vi rekommendera http://www.flyttfirmanstockholm.se/.

Ska du flytta till eller från Norrköping? Här är två tjänster du kan behöva

16 jun 2017

En flytt innebär i nästan alla fall en hel del jobb. Vissa flyttar kräver dock mer jobb än andra, bland annat beroende på hur stort bohaget är som ska fraktas och hur skicket på huset är. Har du till exempel köpt ett renoveringsobjekt i Norrköping väntar givetvis en lång tid av arbete innan ni kan känna er helt hemmastadda.

Som tur är finns dock flertalet tjänster man kan använda sig av för att underlätta flytten. Dessutom är det inte bara bekvämligheten man betalar för i alla fall. Om du till exempel anlitar en bra firma för flyttstädning betalar du också för tryggheten i att veta att du inte får ett argt samtal av den som tar över ditt gamla boende.

Flyttstädning

I Norrköping finns flera aktörer som sysslar med flyttstädning. De flesta är baserade hyfsat centralt och kan ofta med lätthet ta sig ut dit jobbet ska göras. Bor du nära Norrköping, men kanske en bit ut på landsbygden däromkring, kan det hända att du även får stå för resekostnader. Dessa brukar läggas på fakturan och summan beror på hur långt firman faktiskt behöver åka för att utföra jobbet.

Överlag är flyttstädning en mycket bekväm tjänst att anlita. Ibland kan det till och med vara nödvändigt om du får ont om tid och behöver lägga tid på annat. Just tid kan ofta kännas som något av en bristvara vid en flytt. Flyttstädning, magasinering och annat ska klämmas in på en helg (eller den relativt korta tid du annars är ledig från jobbet).

Som nämnt ovan är dock inte bekvämligheten den enda förmånen med att anlita någon för flyttstädning, oavsett om det görs i Norrköping eller någon annan stad. Det ställs ganska höga krav på en flyttstädning generellt sett, och att veta att den blir korrekt utförd kan kännas skönt i magen.

Flyttfirma

Många flyttfirmor finns som erbjuder både hjälp med själva bohaget och städningen. Alla firmor i Norrköping gör dock inte detta. Således är detta något som är bra att kolla upp på förhand. Om du vet med dig att du behöver både flyttstädning och flytthjälp, kan det vara bra att anlita en aktör som erbjuder allt i ett paket.

Ska du flytta från eller till Norrköping är en flyttfirma riktigt bekvämt. Att behöva hyra släp eller lastbil och åka flera gånger mellan till exempel Norrköping och Malmö tar en bra stund. Att få detta att gå ihop med sitt övriga schema kan ibland kännas svårt – och där kan en bra flyttfirma vara räddaren i nöden. Läs mer om din professionella flyttstädning här.

Tips: Så gör du vid ett strömavbrott

25 jan 2017

Ett strömavbrott kan få stora effekter på livet i dagens elberoende samhälle. Här bjuder vi alla nuvarande och blivande Norrköpingsbor på några praktiska tips om vad man kan göra när du drabbas av ett strömavbrott.

Om en propp (säkring) i proppcentralen hår gått och delar av bostaden är strömlös så är lösningen given, byt propp. Det kan också vara den så kallade dvärgbrytaren som i proppcentralen som lösts ut. Då är det bara att slå till brytaren igen, det är oftast bara att trycka upp en switch. Samma sak gäller om en huvudsäkring har gått i mätarskåpet.

Om hela bostaden är utan ström så kan det bero på olika saker. Är det en jordfelsbrytare som löst ut är det bara att återställa den. Händer det igen så är det bäst att slå från alla dvärgbrytare, återställa jordfelsbrytaren och därför försiktigt slå till en dvärgbrytare i taget tills jordfelsbrytaren löser ut igen. Då vet du vilken dvärgbrytare som är felaktig. Om ingen av dessa åtgärder hjälper tillkalla din lokala elinstallatör i Norrköping. 

Kontakta elbolaget tillsammans med grannarna

Om även grannfastigheten har drabbats av ett strömavbrott är det bästa att underrätta ägaren av det lokala elnätet, gärna i samråd med dina grannar.

Om samtliga huvudsäkringar har löst ut, byt proppar eller slå till dvärgbrytarna igen. Om det blir avbrott igen så kan det bero på en allvarlig kortslutning. Kontakta elektriker omedelbart!

Om hela bostadsområdet är strömlöst – sätt på batteriradion eller gå ut i bilen och lyssna på lokalradion. Där får du information om ett stort fel har inträffat i närområdet. Ha alltid extra proppar, stearinljus, batterier och batteriradio hemma.

Här är några saker som är bra att tänka på om strömmen går därhemma:

Börja med att stänga av elementen. Har alla sina element på när strömmen tillbaka riskerar nätet att överbelastas och i så fall försvinner strömmen igen.

Öppna kylskåpet så sällan som möjligt. Håll även frysens dörr stängd, en välfylld frys håller kylan i ett dygn så länge som den inte öppnas.

Tappa upp dricksvatten. Om det blir ett långt avbrott så kan trycket sjunka i ledningarna, eftersom pumpen är eldriven.

Om du är mitt i disk eller tvätt, stäng av disk- och tvättmaskin samt vattenkran. Icke ömtålig tvätt kan ligga kvar i maskinen, ömtålig tvätt plockas ut.

Det här skiljer persiennbutikerna åt i Norrköping

23 jan 2017

Funderar du på nya persienner? Då kan det givetvis vara skönt att besöka en persiennbutik som inger förtroende och som är ett sådant ställe just du kan tänka dig att handla på. Vill du handla på en större och bredare butik, och samtidigt kanske passa på att köpa andra grejer till huset samtidigt? Eller vill du gå till en mer specialiserad butik för att verkligen lägga ner tid på ditt köp av persienner?

Bor du i Norrköping finns det en del alternativ att välja mellan – vissa ligger närmare staden och vissa ligger lite längre därifrån. Dock kan det givetvis vara värt att åka en bit för att handla på den butik som känns bäst. Om du är i färd med att köpa nya persienner och bor i eller nära Norrköping, kan den här texten vara bra att läsa innan du ger dig av för att handla.

Utbud

Den första sidan vi tittar på erbjuder både inom- och utomhussolskydd, varav persienner tillhör den tidigare kategorin. Väl inne på sidan om persienner möts man av ett stort utbud. Här finns persienner flera olika typer och former, uppdelade i kategorierna 50 mm och 25 mm.

Det står klart att det är persiennerna med de stora lamellerna man ska välja om man har inredningen i åtanke. Det här gäller givetvis inte i alla sammanhang – men generellt sett tycks de persienner med 50 mm stora lameller vara dem som är mest omtyckta när det kommer till att ge inredningen en extra skjuts. På sidan finns ett bildgalleri med de olika persiennerna.

Den andra butiken som ligger centralt i Norrköping, och som har ett stort fokus på persienner, har inte satsat lika mycket på sin hemsida som den andra butiken. Här står det visserligen att de säljer persienner, men inte vilka produkter och modeller som finns att tillgå. Istället uppmanar de läsarna att ta kontakt med dem på telefon, eller genom att besöka butiken.

Tilläggstjänster

Den andra butiken har ett betydligt större fokus på montering och reparation av persiennerna än den förstnämnda. Den första hade istället ett större fokus på marknadsföring online, med sina produkter synliga, enkelt bläddringsbara och med mycket information kring dem. Den andra butiken verkar satsa mer på sin trogna kundkrets, istället för att nå ut till nya kunder genom nätet. Samtidigt gör det faktum att de bara finns där ändå förmodligen ganska mycket för att nya kunder ska veta om att de finns.

← Äldre inlägg