Blogg

RSS

Rusta och matcha ligger i tiden

14 Nov 2022

Rusta och matcha är en instans för dig som inte riktigt har hittat rätt väg i livet. Den inriktar sig på att hjälpa personer ut i arbetsliv eller utbildning.

Livet har sina egna vägar och ibland kan det kännas hopplöst att hitta rätt i den djungel av arbete och utbildningar som finns att välja på. Vissa kanske känns rätt medan andra känns helt fel. Vilket ska du välja? Går det att följa sin passion och sina intressen eller måste du välja något annat?

När du har varit utanför arbetsmarknaden ett tag så kan du få hjälp, ofta via arbetsförmedlingen, att få en plats hos ett företag som har rusta och matcha på programmet. De hjälper dig hitta rätt i den djungel av möjligheter som du fastnat i eller inte ens orkar ta dig in i för att hitta rätt.

Rusta och matcha har en fin fingertoppskänsla i sitt jobb

Har du inget arbete kan det alltså vara en god idé att försöka hitta jobb med hjälp av rusta och matcha. Vet du inte vad du vill göra kan samma väg vara bra att gå. De som arbetar med rusta och matcha har ofta kanaler in till ett arbetsfält som du själv inte kan få tag i.

Det är alltså värt att pröva den här vägen om ingen annan fungerat innan. Det du kan göra för att förbereda dig är att gå igenom med dig själv vad du verkligen är intresserad av. Den person som du sedan träffar hjälper dig vidare.

En tillbyggnad ger plats för alla i villan i Norrköping

5 Nov 2022

Har barnen kommit upp i åldern att de tröttnat på att dela rum? Bespara familjen onödiga syskonbråk genom att satsa på en tillbyggnad till villan i Norrköping.

När barn är små brukar det oftast inte vara några problem för dem att dela rum med varandra. Är de nära i ålder kan det snarare vara en fördel eftersom de ofta leker så pass tätt ihop. Även nattningen blir smidig när man har flera barn i samma rum.

När barn kommer upp i ålder brukar det dock bli så att de växer ifrån varandra lite. De kanske utvecklar olika intressen och preferenser och får svårt att komma överens om hur de ska ha det i rummet. De får också ofta ett större behov av privatliv och känner sig obekväma med att ha ett snokande syskon intill sig hela tiden.

En tillbyggnad till villan i Norrköping är ett alternativ till flytt

Bor ni i villa med barn som börjat växa upp till egna individer med behov av eget utrymme kanske ni funderar på hur ni ska lösa problemet. Utrymmet ni har att disponera över i nuläget räcker inte till för att ge barnen varsitt rum. Samtidigt vill ni inte flytta ifrån huset som ni blivit fästa vid.

Ett alternativ ni kan ta till för att smidigt skapa mer utrymme i ert befintliga hem är att bygga en tillbyggnad. En tillbyggnad i Norrköping behöver inte bli så krånglig som ni tror eftersom ett till sovrum är en av de enklare tillbyggnader man kan göra.

Få hjälp att välja rätt hundfoder

23 Sep 2022

Vilken djungel det är att hitta rätt hundfoder till sin bästa vän. Som tur är kan du få kunnig hjälp av proffs, om vilket foder som passar just din hund.

Något av det bästa man gjorde i livet, det var att skaffa sina hundar. Trots att de med åren har gett en ganska många gråa hår och även en del tårar, så kan man inte beskriva kärleken och glädjen man fått ifrån dem. Men att skaffa två kullsyskon igen, det är nog inget man kommer att göra, för det har varit allt utom enkelt.

Det är inte bara att hundarna är som natt och dag och har haft sina perioder. Utan de ska dessutom ha olika foder. När det visade sig att den ena hunden hade allergier, så fick man välja ett foder som passade den. Men det var ett foder som andra vovven inte tyckte om. Då stod man där och skulle hitta två olika foder som passade dem.

Hundfoder hos din vanliga affär

Med två hundar som skulle ha olika foder, krävdes det också hjälp. Hjälp för att hitta rätt foder. För att hitta det själv var inte enkelt. Som tur var hade kunde man köpa foder till hunden på en och samma affär. Med olika foder och märken så fanns det något som passade båda.

Två nöjda hundar som fick varsitt foder som passade dem alldeles utmärkt. Nu kunde man gå tillbaka till att vara den glada matten till sina två tossiga hundar som dagligen längtade efter sin mat.

Ska man välja dubbdäck eller inte?

14 Aug 2022

När de gamla däcken är helt nedslitna är det dags för nya. Men om vintern börjat rulla in behöver man fundera på om det är bäst med dubbdäck eller dubbfritt.

Anita hade köpt sin första bil och var överlycklig nu när hon kunde åka var som helst när som helst. Bilen köptes med vinterdäck som hon, på sin pappas order, lämnat på ett däckhotell. Efteråt hade hon varit glad för det med tanke på det lilla förrådet hon hade i källarutrymmet.

Väldigt smidigt. Nu behövde hon bara boka en tid, åka dit och få nya däck. Dessutom tog de hand om de smutsiga sommardäcken och lade undan dem i väntan på nästa sommar. Däckfirman kontakta henne innan hon själv han ringa. Alla fyra vinterdäck behövde bytas ut. Hon borde ha kollat däcken.

Dubbdäck för landsvägskörning

De undrade om hon vill ha dubbdäck eller om hon hellre vill ha dubbfritt. Kvinnan som presenterat sig som Marie förklarar att dubbfria kan man använda året om om man vill. De är bäst för snö och isfria vägar. Exempelvis när man kör mest stadskörning. Ska hon ut och åka på landsvägar är dubbdäck ett bättre alternativ.

Anita som alltid ville vara så säker hon kunde bestämde på stående fot att ta dubbdäck. Det visade sig att hon hade tur då de hade erbjudande på en sort som passade hennes bil. Hon bokade in en tid för byta och Marie sa att de nya däcken skulle vara färdiga att sätta på när hon kom. Det kändes lyxigt tyckte hon. Men det var hon allt värd.

Intensivkurs i Norrköping när det är brått med körkortet

10 Jul 2022

Kanske har du avbrutit din körskoleutbildning tidigare och tänker nu att ge projektet en ny chans. En intensivkurs i Norrköping ger dig snabbt ditt körkort.

Du kanske tyckte att det blev för dyrt med lektionerna, eller så var det något annat intresse som tog överhanden. När det går en tid upptäcker man att man faktiskt behöver ett körkort i en mängd olika vardagliga situationer. Du kan gå en intensivkurs i Norrköping och ta ditt körkort nu. Det är aldrig försent att skaffa sig kunskaper.

Det är smart att gå en intensivkurs, för du får reda på en mängd nyheter och aktuella trafikregler. Du får snabbt en översikt över alla moment som ingår i en körkortsutbildning. Du uppdaterar dina kunskaper om vägmärken, regler som gäller fordonet och vad som gäller i olika situationer i trafiken.

Intensivkurs ger ökade chanser till jobb

Du kanske jobbar på ett företag i närheten, så att du enkelt kan cykla dit på några minuter. Men plötsligt ska företaget flytta till ett nybyggt industriområde, och du förväntas kunna köra dit. Kanske har du fått nya arbetsuppgifter som inkluderar att köra ärenden eller göra kundbesök.

Intensivkursen ger dig chansen att ta körkort lite snabbare, och om du är fokuserad så är jobbet strax gjort. Då kommer du också att ha ett bättre utgångsläge när du söker jobb. En arbetsgivare ser det som en stor fördel att de anställda kan köra bil. Det ingår väldigt ofta bilkörning i arbetsuppgifterna, även om det behövs mer sporadiskt.

Tandläkare i Norrköping - en rekommenderad klinik

19 May 2022

Besök en rekommenderad tandläkare i Norrköping. Ta del av den allra modernaste tandvården som finns så får du tänder som håller sig starka och vita länge.

Ibland kan man få för sig att tandläkare bara är ett nödvändigt ont, någon man går till när man får problem. Men det finns egentligen en massa bra anledningar att besöka tandläkaren innan man får några problem. Ett bra exempel är att gå på regelbundna kontroller och ta hjälp av en tandhygienist för att undvika att hamna i akuta problem.

En lite roligare anledning att besöka tandläkaren är att snygga till sitt leende, kanske genom att bleka sina tänder eller skaffa sig ett tandsmycke. Tandsmycken fästs på tanden efter rengöring och kan sitta kvar i flera år om du sköter om dina tänder rätt.

Rekommenderad tandläkare i Norrköping

Oavsett vad man har för anledningen att besöka sin tandläkare ska man gå till ett ställe som ger god service och god kvalité på behandlingarna. Ett bra sätt att navigera bland alla olika mottagningar är att kika in på nätet och leta efter en rekommenderad klinik. Då vet man att kliniken möter höga krav i branschen.

Det finns rekommenderade tandläkare i Norrköping. Det kan vara värt att köra några extra mil för att få den bästa hjälpen. Det var länge sedan man gick till den lokala smeden för att få hjälp med sina tänder. Tack och lov har branschen utvecklats och varför inte försäkra sig om att man faktiskt tar del av den allra modernaste tandvården som är tillgänglig! Läs vidare om hur du får bäst tandvård här: www.tandlakarnamirum.se

Mäklare Norrköping - sälj med vinst

25 Oct 2021

Dags att sälja din bostad i Norrköping? Med rätt mäklare vid din sida kan detta ske med en högre vinst. Idag så ser man att många anser att en mäklare är mer av en utgift än en tillgång. Det finns idag exempelvis möjligheter att själv sälja bostaden via Blocket eller via billiga förmedlingar på nätet. Här kan det billiga priset locka. Frågan är om man vinner på detta i slutändan?

Vi anser att många underskattar det jobb som en mäklare gör. Ska du sälja din bostad så kommer en mäklare i Norrköping att ge dig bättre möjligheter att göra detta till ett högre pris. Detta genom att denne helt enkelt kan skapa ett större sug kring din bostad. Genom rätt marknadsföring - i rätt kanaler - och med sitt stora kontaktnät så kommer din bostad att få en större exponering och bli synlig för fler människor.

Utöver detta så kommer en mäklare i Norrköping även att ge dig råd om när det är dags att sälja - när är konkurrensen som lägst? - och exempelvis också komma med förslag som potentiellt skulle kunna öka värdet. Kan man måla om i hallen, behöver någonting åtgärdas i badrummet och hur skulle nya köksluckor kunna skapa ett högre intresse?

Det handlar helt enkelt om en professionell tjänst och det handlar om ett yrke som kräver en lång och gedigen utbildning. Att många privatpersoner idag tror sig kunna sälja sin egen bostad - med samma vinst - som en mäklare i Norrköping faller, i och med detta, på sin egen orimlighet. Även med arvodet inkluderat så kommer vinsten att bli högre. Det kan vi nästan garantera.

Hitta rätt mäklare i Norrköping

Den stora frågan handlar egentligen om att hitta rätt mäklare. Vi anser att det finns tydliga skillnader mellan hur olika mäklare arbetar och att det finns en tydlig skillnad i kvalitet. Här ska man dock även tänka att mäklaren i fråga ska passa för en själv: du lägger ditt livs affär i dennes händer och du måste av den anledningen känna att det finns en kemi mellan er. Du ska känna dig trygg.

Rådet är att du träffar så många mäklare i Norrköping som möjligt. Se över arvodet, kolla tidigare affärer, känn in hur ni passar ihop och titta närmare på vilka tjänster som inkluderas - exempelvis homestyling. Du ska även känna att säljplanen känns okej för dig.

Gällande arvodet så är detta nästan alltid ett vägskäl för många. Vi skulle rekommendera att du väljer provision. Varför? Jo, för att en fast taxa och ett fast arvode kan skapa en mättnad hos en mäklare. Oavsett hur mycket din bostad säljs för så får mäklaren ändå samma summa. varför jobba hårdare då? Har din mäklare i Norrköping däremot provision - och tjänar mer pengar ju högre din bostad säljs för -så finns en tydlig morot dinglande framför ögonen. Den moroten kan visa sig vara guld värd - både för dig och din mäklare.

Körkortet är ett steg in i vuxenlivet

30 Mar 2020

På väg in i vuxenlivet? Leva det fria livet och själv få fatta sina beslut. Skaffa jobb, bostad och körkort. Det är kanske inte så lätt att uppfylla alla dessa tre önskningar med en gång.

För att få bostad måste man ha någon slags inkomst. Så bäst är att först satsa på att få ett jobb och chanserna är ganska så stora att man lyckas. Det gäller bara att inte ge upp efter första försöket. Bostad är däremot en svårare nöt att knäcka. På lite mindre orter kan det gå att hitta lediga lägenheter men i våra storstäder är det lång kötid på minst tio år som gäller. Troligtvis så måste ni bo kvar hemma ett tag till även om ni fyllt arton men ge inte upp bostadssökande för det. Lättast att uppfylla av de tre önskningar som tar er in i vuxenlivet är nog körkortet.

Övningskör privat eller på körskola

Idag kan man till och med få csn-lån för att ta körkort. Men innan man sätter igång att övningsköra ansöker man hos Transportstyrelsen om ett körkortstillstånd. Anses man vara i tillräckligt god fysisk och psykisk form brukar det inte vara några problem att få. Ska man övningsköra privat måste personen som man ska öva med ha gått en handledarutbildning. Självfallet måste handledaren ha ett godkänt körkort som inte är nytaget samt även vara minst 24 år. Det finns också de som väljer att bara övningsköra på körskola eller att kombinera och göra både och. Fördelen med att köra på körskola är att det inte är lika lätt att bli arg och irriterad på sin körlärare som det kan vara om man kör med sin pappa och får en tillrättavisning.

De som kuggar på uppkörningen är smartare än andra

Att varva körning med teori är ett bra sätt att lära sig på. Man kan också välja att gå en intensivutbildning på körskola. Viktigt är att välja en trafikskola som är STR-ansluten. Då vet man att det är en seriös och godkänd skola. Innan man är mogen för teoriprov och uppkörning måste man också gå en tvådelad obligatorisk kurs i riskutbildning där även körning på halkbana ingår. Skulle man sen inte lyckas att ta kortet på första uppkörningen så ska man inte vara bitter. En studie har nämligen kommit fram till att de som inte lyckas på första uppkörningen generellt är smartare än andra.

En smidig affär

17 Feb 2020

Är det dags att göra dig av med din sportiga Audi för att istället skaffa en familjevänlig Volvo? Vill du att det ska vara en så smidig process som möjligt? Låt någon annan sköta affären.

Kanske har du haft din bil i många år och nu är det dags för en uppdatering? Eller så kör du kanske idag en nyare bil som du inte längre är i behov av? Oavsett hur din situation ser ut och vad din anledning är så har du bestämt dig för att det är dags att sälja bilen. Att sälja en bil är ofta en stor och ibland lite stressig affär att göra på egen hand. Bilen ska värderas, läggas ut till försäljning och sen kommer det människor som ställer frågor, provkör och prutar. Stressigt! Visst vore det enklare att låta någon annan göra jobbet? Genom att antingen sälja din bil till ett företag som specialiserar sig på just köp och sälj av bilar, eller låta företaget ta hand om din försäljning, så slipper du hantera försäljningen på egen hand.

Man ser fundersam ut över en bil

Hur går försäljningen till?

Först och främst ska bilen värderas. Det kan man ofta göra online genom att fylla i några uppgifter om bilen. Det går snabbt och värderingen ger dig ett pris att förhålla dig till. Om du inte vill eller kan värdera bilen online går det såklart lika bra att göra det i verkstaden. Det är viktigt att komma ihåg att en värdering inte betyder att du måste gå vidare med försäljningen av bilen, du kan alltid välja att behålla den eller sälja den vid ett senare tillfälle. När bilen är värderad så kan du antingen välja att låta företaget hjälpa till med försäljningen av den. Ofta kan du även välja att sälja bilen till själva företaget. Om din bil är svensksåld, lite nyare och inte har gått så långt så brukar affären gå snabbt och lätt.

Förberedelser inför försäljning

Innan du säljer bilen är det bra att ha gjort några förberedelser. En begagnatförsäkring skaffar du innan försäljningen och den gör affären tryggare för både dig och köparen. Något annat som kan vara bra att kolla upp är vad ditt försäkringsbolag säger om potentiella skador när köparen provkör bilen. Vad händer om en olycka sker eller om något går sönder?. Det sista, och viktigaste, att ha koll på är ett köpekontrakt. Det är viktigt att det är tydligt och att båda parterna är överens om allt. Vi rekommenderar att läsa mer på denna sida: https://www.säljabilnorrköping.se

Få ditt snyggaste badrum med badrumsrenovering i Norrköping

10 Feb 2020

Doftar ditt badrum något annat än tvål och blommiga essenser? Dags att ändra på det. Ett badrum ska vara en skön fristad från världen utanför, så kolla på badrumsrenovering i Norrköping!

Alla vet hur det är. Ett badrum kan lyfta eller fälla en morgon. När ditt badrum ser ofräscht ut och inte doftar gott är det ingen inspiration alls inför dagen som är på gång. Likadant är det på kvällen. Ett badrum ska locka till ett långt varmt bad innan sängdags. Ett badrum ska också vara hygieniskt och praktiskt och innehålla alla väsentligheter. Samt gärna lite lyx! Sett ur ett lite längre perspektiv är det också så att badrummet starkt påverkar värdet på din fastighet eller din lägenhet. Badrum är, tillsammans med kök, det rum som är viktigast i ett hem och en badrumsrenovering i Norrköping är aldrig bortkastad ur den synvinkeln heller.

modern badrum

Hur ska man tänka kring badrumsrenoveringen?

Det första man ska fundera över är naturligtvis vilka behov man har. Hur många personer använder badrummet och till vad? Sedan har vi att bestämma val av material. Klinker, kakel, våtrumstapet? Redan här kan det faktiskt vara idé att ta proffshjälp. En bra firma som sysslar med badrumsrenovering i Norrköping kan komma och titta på ditt nuvarande badrum och ge råd rörande vad som skulle kunna fungera. Då handlar det både om val av material och av utrustning. Det är också vettigt att låta fackpersoner ta en titt på sådant som eldragning och avlopp. Om något inte riktigt fungerar behöver man ta itu med det problemet innan man ens tänker på saker som klinker och badkar. En annan sak som faktiskt inte heller är heltokig är att visa lite återhållsamhet när det gäller modetrender. Lila och orange kakel kanske är toppmodernt just då du gör din badrumsrenovering men vill du ha det om tio år? Och vill en eventuell framtida köpare ha det?

Rätt hantverkare gör din badrumsrenovering enkel

Att göra iordning ett badrum kräver fackkunskaper och är inte något man själv ska ge sig på om man inte är proffs. Rördragning och el är arbeten för rörmokare och elektriker, speciellt i våtutrymmen. Ett badrum kan bli både farligt och skadat om installationer utförs på fel sätt, och ditt försäkringsbolag kommer inte att uppskatta det heller. Så välj rätt! Proffs med rätt kunskaper och erfarenhet är det du söker. Ta upp telefonen och få en kostnadsfri offert redan idag! Vi rekommenderar att läsa mer på denna sajten: https://www.badrumsrenoveringnorrköping.nu

Letar du efter en flyttfirma i Norrköping?

20 Nov 2019

Behöver du få tag i en flyttfirma i Norrköping? Som tur är så finns det flera flyttfirmor som kan erbjuda sina flyttjänster till dem som vill flytta i, till eller från Norrköping. Även om de alla är flyttfirmor arbetar de inte alla riktigt på samma sätt. Finns det så många olika sätt att flytta, kanske du undrar. Jo, det finns det. De kan alla vara olika servicvänliga, till exempel.

Och har man möjlighet att välja, vill man ju ha flyttkarlar som lyssnar på sina kunder och som gör som man som kund önskar sig, eller hur? Sedan vill man ju ha hjälp av flyttkarlar som väljer att ta ansvar för sina tjänster. Skulle någon gå sönder vill man ju att de betalar för det och inte bara skyller ifrån sig. De måste ju kunna erbjuda tjänster som är så pass säkra att ens saker kommer fram hela och väl behållna eller hur?

Välj vilken tjänst du vill få hjälp med

Det finns den del olika tjänster som man kan få hjälp med. Vill man packa själv, så vet man att de känsliga sakerna packas på rätt sätt, så kan man bara få bärhjälp. Det kan ju vara svårt att bära allting själv. Men vill man inte heller packa sina saker kan man även få hjälp med det. Eller vill man inte packa upp sina saker, så kan man även få hjälp med det. Tycker man det är för jobbigt för att flyttstäda, så kan man anlita flyttfirman till att flyttstäda. Det som är så bra med detta är att alla delarna är berättigade till Rut-avdraget. Man betalar för 2/3 delar av arbetskostnaden, resten dras av på ens inkomstskatt. Många flyttfirmor gör ofta Rut-avdraget åt sina kunder. Då ser man inte ens det ursprungliga priset, endast priset efter Rut-avdraget.

Välj ansvarsfulla flyttkarlar

Det är viktigt att välja flyttfirma som har F-skattsedel. Det är ett måste för att man ska kunna dra av flytthjälpen i Rut-avdraget. Sedan är det bra att välja en flyttfirma som också har kollektivavtal för sina anställda. Det visar nämligen att de tar ansvar för sina anställda. Blir de sjuka får de sjuklön, när de pensioneras så får de tjänstepension och blir de föräldrar så får de föräldrapeng. De bör även ha ansvarsförsäkring som försäkrar dina saker när de jobbar. Själv bör man även ta referenser innan man bestämmer sig för vilken flyttfirma som man vill anlita.

Funderar du på fönster på din altandörr?

19 Sep 2019

Bor du i Norrköping eller ska du flytta till Norrköping? Då kan det vara bra att ta reda på vilka leverantörer av fönster som finns i Norrköping. Bland det viktigaste som man bör tänka på om man har en altandörr, är att den ska vara så säker som det bara går. De flesta inbrottstjuvar vill ta sig in via altandörren. Den är oftast skyddad, då de flesta villor brukar nämligen ha sin trädgård på baksidan av villan, där man även har sin altan och följdaktligen sin altandörr placerad där. En inbrottstjuv kan arbeta alldeles i fred med att bryta sig in genom denna. Därför bör altandörren vara så inbrottssäker som det bara går.

Vill man då ha ett fönster på sin altandörr, bör fönstret därför vara av sådan art att fönstret inte går att söndra. Jo, sådana fönster finns alltså. Det är då fönster som är inbrottsskydade. Utsätter man fönstret för någon form av våld så går det inte sönder. Skulle en inbrottstjuv försöka med en hammare slå sönder fönstret, blir fönstret skadat utan att splittras, ett skyddande laminat ser då till så att fönstret fortfarande håller ihop.

Vilket utseende på altandörren önskas?

Vilket utseende önskas på den egna altandörren? Det finns altandörrar som är helglasade. På så sätt ser man ut och får in trädgården i bostaden. Man får in ljuset, men även en del av känslan av trädgården och att den är en del av bostaden. Vill man ha en glasad altandörr, kan man även välje en med spröjs, eller så kanske man vill ha en altandörr med endast överdelen av fönster (så ser de mer traditionella altandörrarna ut). Men en snygg effekt är att ha två par altandörrar i spröjs eller med helinglasade altandörrar. Har man spröjs, kan man dessutom måla dem i samma färg som fasaden, så smälter de mer in i den. Stora fönster är dessutom mycket populärt just nu, så att då ha helinglasade altandörrar är då helt i linje med det som är populärt i inredgning.

Fönster med praktiska egenskaper

Det är inte bara altandörrens fönster som kan behöva inbrottsskydd. Kanske man behöver det på resten av bostadens fönster. Här finns så många bra och praktiska egenskaper på fönster som man kan välja mellan numera. Man kan få Energifönster som isolerar bättre än förut mot vinterns köld. De kan till och med sänka uppvärmningskostnaderna för en medelstor villa, radhis eller BRF. Läs mer om hur man kan nå leverantör för fönsterbyte i Norrköping på: https://www.fönsterbytenorrköping.se.

När du behöver takläggare i Norrköping

1 Aug 2019

Ska man bygga nytt i Norrköping, är det viktigt att kunna få tag i rätt hantverkare som kan lägga taket så att det blir hållbart och skyddar huset på sätt som det ska och är tvunget. En duktig takläggare ser till så att taket blir säkert, tryggt och skyddande. Man kan även behöva en takläggare i Norrköping om man behöver renovera taket. Ska någon gå upp på taket, är det viktigt att det finns förhållanden på taket som gör det säkert att gå upp där. Hantverkaren bör använda en säkerhetssele som är fastsatt med ett rep i säkerhetsselen som är fastsatt i någon ankarpunkt på taket. Man behöver även en takstege, så man kan röra sig upp och ner och en hängstege så att man kan röra sig i sidled.

Som nyinflyttad känner man inte hantverkare

Är man nyinflyttad i Norrköping kan det vara så att man ännu inte har de kontakter som krävs för att få tag i en duktig takläggare i Norrköping. Då kan man behöva googla "takläggare Norrköping" så att man får kontaktuppgifter och information om de takläggare som faktiskt arbetar i Norrköping. När man väl fått tag i några takläggare i Norrköping kan man sedan ta kontakt och fråga om offerter och referenser. Genom att kontrollera referenserna får man en uppfattning om hur takläggarna arbetar, hur de bemöter sina kunder och framför allt hur bra de är på att lägga tak i Norrköping. Då kan man sedan jämföra offerter och referenser och välja någon som man anser verkar vara bra.

Skriv avtal så du har rätt förväntningar

Har man väl bestämt sig för en takläggare och valt en, bör man sedan skriva avtal med den takläggaren. På så sätt behöver det inte uppkomma några missförstånd om vad som ska göras och vilka förväntningar du kan ha på den takläggare som du anlitar. I avtalet ska det stå hur taket ska läggas, ett slutdatum och pris. Man bör även skriva in vad som ska ingå i arbetet, finns det garantier? Om någon inte är nöjd, hur ska man då förfara? När ska betalningen ske? Liknande punkter bör finnas med i avtalet så att båda parter känner till vad man kan göra om något inte blir som man tänkt sig. Förhoppningsvis, ska arbetet bli så bra det bara kan bli och att du som är nyinflyttad i Norrköping ska få just ett sådant tak som du önskar dig. Lycka till!

Så hittar du det du behöver i Norrköping

6 Nov 2018

Är det så att du har bestämt dig för att flytta eller kanske redan har flyttat till Norrköping brukar en sådan flytt innebära att man blir tvungen att leta reda på nya serviceställen, nya affärer, ny skola och dagis, och allt det där som man kanske kände till på den gamla orten men som man inte känner till på den nya.  

Norrköping är den gammal medeltida stad, och fick sina stadsrättigheter under slutet av 1300-talet. Staden hade då vuxit upp kring Motala ström. Under 1600-talet slog sig den nederländska affärsmannen Louis de Geer i staden och grundade pappersbruk, vapenfabrik, klädesfabrik och skeppsvarv. På sin tid var Norrköping redan en relativt stor stad i Sverige, men utsattes för flera invasionsförsök, av danskarna, av ryssarna. Staden utsattes för flera bränder. Staden fick en etablerad textiltillverkning under 1800-talet.

Nutida Norrköping och vad du kan finna där

Idag är Norrköping säte för flertalet skolor, teater, konst och drar viss turism under sommarmånaderna då många barnfamlijer besöker Kolmården och Norrköping i och med det. Nytt är Nyårspromenaden som är precis som det låter; då man lyser upp en promenadsträcka i Norrköping från statyn av Moa Martinson på Grytstorget och som sedan leder besökarna vidare genom Norrköping fram till Saltängsbron. Besökarna får du höra musik, tal och andra nöjen på sin promenad från start till mål.

Här kommer en introduktion till boende i Norrköping. Vi går igenom hur du hittar det som du behöver i Norrköping.

Hitta tandläkare och vårdcentral

Behöver du tandläkare, kan du googla "tandläkare Norrköping",  så får du reda på någon som eventuellt arbetar nära din bostad. På vardguiden.se kan du leta efter närmaste vårdcentral nära din bostad. 

Hitta skola och dagis

De flesta vill ha skola och dagis nära sin bostad, så gäller även i Norrköping. Om du inte känner till några skolor eller dagis innan flytten till Norrköping, kan du leta på norrkoping.se, där alla skolor och dagis finns listade, med en kort presentation. Som förälder brukar man alltid vara välkommen att besöka skolan och dagiset som du funderar på att sätta barnet i. När du är på besök, brukar man känna in stämningen och om hur saker och ting fungerar i skolan eller på dagiset. Det är ofta bästa sättet att ta reda på hur skolorna och dagiset är.

Hitta hantverkare och målare

Äger man en villa eller en bostadsrätt i Norrköping kommer man förr eller senare att behöva hitta hantverkare och målare för renoveringar som komer att behöva göras på huset eller i lägenheten. Googla "målare Norrköping" så att du får några förslag på det och som arbetar i Norrköping. Ta sedan kontakt, be om offert och referenser och välj sedan den som är bäst. Här kan du läsa vidare om en målare som arbetar i Norrköping: http://www.målarenorrköping.biz.

Tänk på detta när du flyttar

4 May 2018

Ska du flytta från Örebro till Norrköping? Båda städerna påminner om varandra, även om de har vissa skillnader. Örebro är en nära stad till de flesta städer; nära Västerås, nära till Karlstad, på väg till Göteborg, på väg till Mora. Det är en central punkt för dem som ska resa till andra städer. Norrköping är en centralort för Östergötland. Båda städerna har relativt lika stor befolkning. Norrköping är tionde största staden i Sverige. Här finns flera statliga verk såsom Luftfartsverket, Migrationsverket, Sjöfartsverket, Kriminalvården och SMHI finns här. Liksom Örebro delas staden av en kanal. Här är det Motala ström som delar staden i två delar.

Här kan du bo i Norrköping

Norrköping har en historia av fabriker. Här har det varit textilindustrin som har varit dominerande. Efter textilindustrin etablerade sig Holmen Paper och Billerud här. Det finns flera fina och gamla bostadsområden som Röda stan, Oxelberget, Ljura, Södra och Norra Hageby. Det finns även gamla bostadsområden som funnits här sedan lång tid tillbaka, såsom Gamla staden, Berget, Nordantill, Saltängen och Östantill. Man kan även välja att bo i Slderstaden, Såpkullen, Knippen, Marielund och Lagerlunda. Här priserna bra, om man jämför med andra stora städer. Här kan man få en stor femrummare eller en villa med 5 rum för under 3 miljoner kronor.

Kom ihåg detta när du flyttar

1. Packningen

Börja att packa i tid. Det tar oftast längre tid än man räknar med. Packa heller inte för tungt i packlådorna då blir de svåra att bära.

2. Städningen

Det är viktigt med städningen när man flyttar, oberoende om det är en hyreslägenhet, bostadsrättslägenhet eller villa man flyttar från. Den som flyttar in i din gamla bostad vill ha det rent och snyggt, på samma sätt som du önskar att flytta in i en ren och välstädad bostad. Kom ihåg att flyttstädningen är avdragsgill som en RUT-tjänst, det brukar gå att halvera flyttstädningen.

4. Flyttningen

Boka flyttbilen i tid. Det är många som vill flytta i slutet eller början av månaden. Så se till att du får den flyttbil som du vill ha genom att boka den i tid. 

Viktigt att tänka på när du anlitar flyttstädning

Om du inte på rak arm känner till någon städfirma som arbetar med flyttstädning kan du alltid googla flyttstädning Örebro så får du flera förslag på städfirmor som arbetar med detta. Be sedan om offert. Många firmor gör avdragen åt dig, så att du slipper arbeta med ansökningar och blanketter som ska fyllas i. Kom ihåg att flyttstädningen är avdragsgill ifall du tycker att priserna är höga. Läs mer om en firma som utför flyttstädning i Örebro på: http://www.flyttstädningorebro.se.

← Äldre inlägg