Tänk på detta när du flyttar till Norrköping

Funderar du på att flytta till Norrköping? Som stad är det en något mindre stad än exempelvis Linköping, som är nästa stad västerut. Norrköping ligger mitt ute på Östergötlands slätten, längst in i Bråviken på ömse sidor om Motala ström. Staden är sedan långt tillbaka en industristad, här fanns tidigare en textilindustri, handels- och sjöfart fram till 1960-talet. Efter 1970-talet finns här Luftfartsverket, Migrationsverket, Sjöfartsverket och Kriminalvården och SMHI (Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut). Utan för Norrköping finns även till barnens stora glädje, och de vuxnas, invid Sjumilaskogen Kolmårdens djurpark. Här finns också Bravikens pappersbruk, som producerar så mycket som 700.000 ton tidnings- och katalogpapper varje år. Mestadelen exporteras. 

Här kan studenter studera på fakultet som är tillhör Linköpings universitet. Här finns teater, konstmuseum, orkesterförening, symfoniorkester som huserar i Louis de Geers konserthus. Ett av de mer kända popbanden Eldkvarn bildades redan 1971, men som nu är nedlagd. Här bildades även black metalbandet Marduk.

Norrköping en bra stad för barnfamiljer

Annars är Norrköping en vänlig och trevlig stad, framförallt för barnfamiljer eftersom det mesta är inom trevligt cykelavstånd. Flyttar du till Norrköping till exempel från Linköping kan du köpa ett hus till ett relativt billigt pris. Du kan få ett slutpris på en villa på under tre miljoner kronor, vilket gör Norrköping till en attraktiv stad. Jämfört med Linköping känns Norrköping som grannstaden där allt går lite långsammare, inte lika stressigt och mer barnvänligt. Oavsett var orsaken är till flytten från Linköping, eller någon annan stad, är det viktigt att ordna allt med flytten. Det är många saker att tänkta på. Har du redan ordnat med bostad är du bara att gratulera! I Norrköping kan du bo mitt i staden och ändå bo i villa. Naturen är fin. Här kan du åka spårvagn, precis som i Göteborg och Stockholm.

Att komma ihåg vid flytt

Det är mer än bostad att ordna om du flyttar hit, det är arbete, skola eller dagis om du har barn. Har du redan bokat flyttbil, eller flyttfirma som ser till att alla dina saker och möbler kommer fram det datum som du önskar? Hur gör du med alla saker, behöver du magasinera saker? Hur kommer du att göra med flyttstädning till exempel?

Flyttstädningen kan vara extra jobbig

Det kan vara extra mycket att dessutom börja städa när det är så mycket med flytten. Det ställs säga krav på flyttstädningen. Oberoende om det är en städning till nästa ägare eller nästa hyresgäst, vill de har en ren och städad bostad att flytta in i. Här listar vi en del av det som ska städas:

Det viktigaste är köket och badrummet, eftersom det blir mest smutsigt där. I köket bör du rengöra spisen, ugnen, alla ugsnplåtar och galler. OBS! Glöm inte att dra fram spisen och rengöra bakom den. Där samlas det otroligt mycket damm och smuts. Frys och kul bär rengöras, in- och utvändigt. Samt alla lådor och hyllor. Fläkten ska tas i sär och rengöras. Kakel, disk- och arbetsbänk ska rengöras. Alla element hakas av och rengöras både fram och bakom element. Rengör diskmaskin och även bakom den.

I badrummet bör allt rengöras som i vardagsstädningen, dock mycket mer noggrant. Toastolen ska rengöras, bakom toastolen, under toastolen. Dusch, badkar och kaklet ska rengöras, liksom i fogarna. Handfat ska rengöras, även under handfat, rör, golvbrunn, element. Rengör alla rör, liksom tvättmaskin, om du lämnar kvar den. Rengör bakom ovan och inuti.

Detta bör du städa i alla rum

I samtliga rum bör du rengöra alla fönster, fönsterbrädor, dörrar, dörrlister, golv, golvlister, strömbrytare, ventiler och eventuella fläckar på tapeter ska rengöras. Ser du en fläck på väggen kan du ta en fuktad trasa och lite diskmedel och torka rent. Tycker du att detta medför ett för stort jobb, kan du alltid anlita en professionell städfirma som gör jobbet. Då gör de hela städningen och du kan koncentrera dig på flytten. För att hitta en flyttstädning kan du med fördel googla flyttstädning Linköping, om det är därifrån du flyttar. Annars googlar du flyttstädning och sedan orten som du flyttar från. Läs mer här om flyttstädning i Linköping: flyttstädninglinköping.biz.

19 Mar 2018