Tänk på detta när du flyttar

Ska du flytta från Örebro till Norrköping? Båda städerna påminner om varandra, även om de har vissa skillnader. Örebro är en nära stad till de flesta städer; nära Västerås, nära till Karlstad, på väg till Göteborg, på väg till Mora. Det är en central punkt för dem som ska resa till andra städer. Norrköping är en centralort för Östergötland. Båda städerna har relativt lika stor befolkning. Norrköping är tionde största staden i Sverige. Här finns flera statliga verk såsom Luftfartsverket, Migrationsverket, Sjöfartsverket, Kriminalvården och SMHI finns här. Liksom Örebro delas staden av en kanal. Här är det Motala ström som delar staden i två delar.

Här kan du bo i Norrköping

Norrköping har en historia av fabriker. Här har det varit textilindustrin som har varit dominerande. Efter textilindustrin etablerade sig Holmen Paper och Billerud här. Det finns flera fina och gamla bostadsområden som Röda stan, Oxelberget, Ljura, Södra och Norra Hageby. Det finns även gamla bostadsområden som funnits här sedan lång tid tillbaka, såsom Gamla staden, Berget, Nordantill, Saltängen och Östantill. Man kan även välja att bo i Slderstaden, Såpkullen, Knippen, Marielund och Lagerlunda. Här priserna bra, om man jämför med andra stora städer. Här kan man få en stor femrummare eller en villa med 5 rum för under 3 miljoner kronor.

Kom ihåg detta när du flyttar

1. Packningen

Börja att packa i tid. Det tar oftast längre tid än man räknar med. Packa heller inte för tungt i packlådorna då blir de svåra att bära.

2. Städningen

Det är viktigt med städningen när man flyttar, oberoende om det är en hyreslägenhet, bostadsrättslägenhet eller villa man flyttar från. Den som flyttar in i din gamla bostad vill ha det rent och snyggt, på samma sätt som du önskar att flytta in i en ren och välstädad bostad. Kom ihåg att flyttstädningen är avdragsgill som en RUT-tjänst, det brukar gå att halvera flyttstädningen.

4. Flyttningen

Boka flyttbilen i tid. Det är många som vill flytta i slutet eller början av månaden. Så se till att du får den flyttbil som du vill ha genom att boka den i tid. 

Viktigt att tänka på när du anlitar flyttstädning

Om du inte på rak arm känner till någon städfirma som arbetar med flyttstädning kan du alltid googla flyttstädning Örebro så får du flera förslag på städfirmor som arbetar med detta. Be sedan om offert. Många firmor gör avdragen åt dig, så att du slipper arbeta med ansökningar och blanketter som ska fyllas i. Kom ihåg att flyttstädningen är avdragsgill ifall du tycker att priserna är höga. Läs mer om en firma som utför flyttstädning i Örebro på: http://www.flyttstädningorebro.se.

4 May 2018