Ska man välja dubbdäck eller inte?

När de gamla däcken är helt nedslitna är det dags för nya. Men om vintern börjat rulla in behöver man fundera på om det är bäst med dubbdäck eller dubbfritt.

Anita hade köpt sin första bil och var överlycklig nu när hon kunde åka var som helst när som helst. Bilen köptes med vinterdäck som hon, på sin pappas order, lämnat på ett däckhotell. Efteråt hade hon varit glad för det med tanke på det lilla förrådet hon hade i källarutrymmet.

Väldigt smidigt. Nu behövde hon bara boka en tid, åka dit och få nya däck. Dessutom tog de hand om de smutsiga sommardäcken och lade undan dem i väntan på nästa sommar. Däckfirman kontakta henne innan hon själv han ringa. Alla fyra vinterdäck behövde bytas ut. Hon borde ha kollat däcken.

Dubbdäck för landsvägskörning

De undrade om hon vill ha dubbdäck eller om hon hellre vill ha dubbfritt. Kvinnan som presenterat sig som Marie förklarar att dubbfria kan man använda året om om man vill. De är bäst för snö och isfria vägar. Exempelvis när man kör mest stadskörning. Ska hon ut och åka på landsvägar är dubbdäck ett bättre alternativ.

Anita som alltid ville vara så säker hon kunde bestämde på stående fot att ta dubbdäck. Det visade sig att hon hade tur då de hade erbjudande på en sort som passade hennes bil. Hon bokade in en tid för byta och Marie sa att de nya däcken skulle vara färdiga att sätta på när hon kom. Det kändes lyxigt tyckte hon. Men det var hon allt värd.

14 Aug 2022