Rusta och matcha ligger i tiden

Rusta och matcha är en instans för dig som inte riktigt har hittat rätt väg i livet. Den inriktar sig på att hjälpa personer ut i arbetsliv eller utbildning.

Livet har sina egna vägar och ibland kan det kännas hopplöst att hitta rätt i den djungel av arbete och utbildningar som finns att välja på. Vissa kanske känns rätt medan andra känns helt fel. Vilket ska du välja? Går det att följa sin passion och sina intressen eller måste du välja något annat?

När du har varit utanför arbetsmarknaden ett tag så kan du få hjälp, ofta via arbetsförmedlingen, att få en plats hos ett företag som har rusta och matcha på programmet. De hjälper dig hitta rätt i den djungel av möjligheter som du fastnat i eller inte ens orkar ta dig in i för att hitta rätt.

Rusta och matcha har en fin fingertoppskänsla i sitt jobb

Har du inget arbete kan det alltså vara en god idé att försöka hitta jobb med hjälp av rusta och matcha. Vet du inte vad du vill göra kan samma väg vara bra att gå. De som arbetar med rusta och matcha har ofta kanaler in till ett arbetsfält som du själv inte kan få tag i.

Det är alltså värt att pröva den här vägen om ingen annan fungerat innan. Det du kan göra för att förbereda dig är att gå igenom med dig själv vad du verkligen är intresserad av. Den person som du sedan träffar hjälper dig vidare.

14 Nov 2022