Letar du efter en flyttfirma i Norrköping?

Behöver du få tag i en flyttfirma i Norrköping? Som tur är så finns det flera flyttfirmor som kan erbjuda sina flyttjänster till dem som vill flytta i, till eller från Norrköping. Även om de alla är flyttfirmor arbetar de inte alla riktigt på samma sätt. Finns det så många olika sätt att flytta, kanske du undrar. Jo, det finns det. De kan alla vara olika servicvänliga, till exempel.

Och har man möjlighet att välja, vill man ju ha flyttkarlar som lyssnar på sina kunder och som gör som man som kund önskar sig, eller hur? Sedan vill man ju ha hjälp av flyttkarlar som väljer att ta ansvar för sina tjänster. Skulle någon gå sönder vill man ju att de betalar för det och inte bara skyller ifrån sig. De måste ju kunna erbjuda tjänster som är så pass säkra att ens saker kommer fram hela och väl behållna eller hur?

Välj vilken tjänst du vill få hjälp med

Det finns den del olika tjänster som man kan få hjälp med. Vill man packa själv, så vet man att de känsliga sakerna packas på rätt sätt, så kan man bara få bärhjälp. Det kan ju vara svårt att bära allting själv. Men vill man inte heller packa sina saker kan man även få hjälp med det. Eller vill man inte packa upp sina saker, så kan man även få hjälp med det. Tycker man det är för jobbigt för att flyttstäda, så kan man anlita flyttfirman till att flyttstäda. Det som är så bra med detta är att alla delarna är berättigade till Rut-avdraget. Man betalar för 2/3 delar av arbetskostnaden, resten dras av på ens inkomstskatt. Många flyttfirmor gör ofta Rut-avdraget åt sina kunder. Då ser man inte ens det ursprungliga priset, endast priset efter Rut-avdraget.

Välj ansvarsfulla flyttkarlar

Det är viktigt att välja flyttfirma som har F-skattsedel. Det är ett måste för att man ska kunna dra av flytthjälpen i Rut-avdraget. Sedan är det bra att välja en flyttfirma som också har kollektivavtal för sina anställda. Det visar nämligen att de tar ansvar för sina anställda. Blir de sjuka får de sjuklön, när de pensioneras så får de tjänstepension och blir de föräldrar så får de föräldrapeng. De bör även ha ansvarsförsäkring som försäkrar dina saker när de jobbar. Själv bör man även ta referenser innan man bestämmer sig för vilken flyttfirma som man vill anlita.

20 Nov 2019