Hur mycket kostar flyttstädning i Stockholm?

Att byta bostad är en rolig men jobbig process. Det är många länkar i flyttkedjan som ska fungera för att du ska få till det. Allt från kontrakt till flyttkartonger och till sist städningen. För många är det en god affär att betala för flyttstädningen. Den kostnad som du lägger på att en städfirma ska ta hand om rengöringen av din gamla bostad har du ofta igen i tid. Det är svårt, för att inte säga snudd på omöjligt, att städa lika effektivt och bra som en professionell städfirma på samma tid.

 

Du som som funderar på att köpa flyttstädning i Stockholm undrar förstås över priset. Det enklaste sättet att få veta exakt vad det kostar att köpa städ i ditt hem får du förstås genom att beställa offert från olika städföretag i Stockholm. Men mellan tummen och pekfingret kan man säga att du som ska ha en normalstor trea städad får räkna med att det kostar runt 2 500 kronor. Det här priset avser kostnaden som det blir för dig när rut-avdraget är gjort och momsen dessutom är inräknad i priset. Alltså totalkostnaden som du ska punga ut med för att själv kunna lägga din värdefulla tid under flytten på annat. En normalstor trea är i det här fallet storleksmässigt ungefär mellan 75-80 kvadratmeter.

 

Kolla vad som ingår i kostnaden

Du som ska köpa flyttstädning i Stockholm bör hålla koll på vad de olika firmorna erbjuder. Ett pris på 2 500 kronor kan innehålla allt, men en del firmor lägger till resekostnaden utöver det här priset.

 

De flesta städfirmor har också en så kallad nöjdgaranti på sina jobb, du eller den som flyttar in efter dig kan alltså klaga på städningen och få den förbättrad utan någon extra kostnad för dig. Men garantierna kan se lite olika ut mellan olika firmor. En del har bara nöjdgaranti i 48 timmar. Medan andra har uppemot en vecka. Det spelar förstås roll i fall du själv är nöjd med städningen men den som flyttar in efter dig efter till exempel fem dagar är missnöjd och vill ha mer noggrann städning. Det är klokt att ha koll på de här sakerna i förväg så att du inte beställer städning så tidigt att garantin har gått ut när den ska kontrolleras av den som flyttar in efter dig.

 

Du kan förstås inte räkna med att en firma gör om hela städningen totalt efter klagomål. Det måste finnas tydliga anvisningar från dig om vad som är dåligt städat så att firman kan komplettera och förbättra de delar som inte blev bra.

 

En sak som också kan påverka kostnaden är förstås hur smutsig din lägenhet är. Det tar självklart längre tid för en städfirma att rengöra en grovt nedsmutsad lägenhet jämfört med ett normalt nedsmutsat hem. Om du bor högt upp i en fastighet och saknar hiss så kan kostnaden också bli högre eftersom det kräver mer jobb för städpersonalen att släpa städmaterial i trapporna.

 

17 Jan 2017