Flytta till Norrköping från Stockholm

Den som planerar att flytta till Norrköping från Stockholm har flera beslut att ta: Hus eller lägenhet? Vilken stadsdel passar bäst? Frågorna är många, men det är inte ovanligt att stockholmare väljer att flytta till staden.

Att flytta till Norrköping från Stockholm kan en innebära en viss omställning för stockholmaren som är van vid storstadsliv. Samtidigt ska det påpekas att Norrköping är en av Sveriges större städer och att utbudet av tjänster och samhällsservice här är stort. Vidare kan omställningen vara just det som många Stockholmare söker – att kunna leva i ett lite mindre och lugnare samhälle.

Stadsdelar

Om du ska flytta till Norrköping från Stockholm behöver du bestämma dig för vilken eller vilka stadsdelar du kan tänka dig att bo i. Främst är de centrala stadsdelarna i Norrköping populära, som är följande:

  • Gamla Berget
  • Nordantill
  • Saltängen
  • Berget

Dessa områden är mycket attraktiva och bostadspriserna är ofta ganska höga är. Om du vill hyra lägenhet får du räkna med ganska lång kötid för att ha en chans att få en hyresrätt i de centrala delarna av staden. Vidare finns fler heta stadsdelar relativt centralt i Norrköping (även om de ligger utanför promenaderna). Bland annat dessa:

  • Kneippen
  • Såpkullen
  • Söderstaden
  • Marielund
  • Oxelbergen

Även här tenderar bostadsrättspriserna att vara ganska höga och kötiderna för en hyresrätt långa. Har man dock pengar att lägga är dessa mycket attraktiva områden som de flesta kan tänka sig att bo i (om det är lägenhet man är ute efter givetvis). Vill man köpa ett radhus eller en fristående villa får man röra sig lite bort från de centrala delarna av staden.

Restider

Vill man flytta till Norrköping från Stockholm kan man räkna med inte alltför långa restider. Tar man bilen kan man komma dit på ungefär en och halv timme från de södra delarna av Stockholm. Flyttar man till Norrköping från till exempel Bålsta eller Upplands Väsby (som ligger i Stockholms nordligare delar), kan man kanske få räkna med uppåt 2 timmar med bil.

Tar man tåget från Stockholms central kan man räkna med lite kortare restider. Beroende på tåg kan det skilja sig åt lite. Tar man snabbtåget tar det ungefär en timme och en kvart. Tar man regionaltåget får man räkna med en och halv timme upp till en timme och 45 minuter. Även om Norrköping har en flygplats, är det knappast värt besväret att flyga mellan Stockholm och Norrköping då det innebär minst ett byte. Det är helt enkelt enklare att ta tåget, bussen eller bilen.

Behöver du hjälp med flytten kan vi rekommendera http://www.flyttfirmanstockholm.se/.

12 Feb 2018