En smidig affär

Är det dags att göra dig av med din sportiga Audi för att istället skaffa en familjevänlig Volvo? Vill du att det ska vara en så smidig process som möjligt? Låt någon annan sköta affären.

Kanske har du haft din bil i många år och nu är det dags för en uppdatering? Eller så kör du kanske idag en nyare bil som du inte längre är i behov av? Oavsett hur din situation ser ut och vad din anledning är så har du bestämt dig för att det är dags att sälja bilen. Att sälja en bil är ofta en stor och ibland lite stressig affär att göra på egen hand. Bilen ska värderas, läggas ut till försäljning och sen kommer det människor som ställer frågor, provkör och prutar. Stressigt! Visst vore det enklare att låta någon annan göra jobbet? Genom att antingen sälja din bil till ett företag som specialiserar sig på just köp och sälj av bilar, eller låta företaget ta hand om din försäljning, så slipper du hantera försäljningen på egen hand.

Man ser fundersam ut över en bil

Hur går försäljningen till?

Först och främst ska bilen värderas. Det kan man ofta göra online genom att fylla i några uppgifter om bilen. Det går snabbt och värderingen ger dig ett pris att förhålla dig till. Om du inte vill eller kan värdera bilen online går det såklart lika bra att göra det i verkstaden. Det är viktigt att komma ihåg att en värdering inte betyder att du måste gå vidare med försäljningen av bilen, du kan alltid välja att behålla den eller sälja den vid ett senare tillfälle. När bilen är värderad så kan du antingen välja att låta företaget hjälpa till med försäljningen av den. Ofta kan du även välja att sälja bilen till själva företaget. Om din bil är svensksåld, lite nyare och inte har gått så långt så brukar affären gå snabbt och lätt.

Förberedelser inför försäljning

Innan du säljer bilen är det bra att ha gjort några förberedelser. En begagnatförsäkring skaffar du innan försäljningen och den gör affären tryggare för både dig och köparen. Något annat som kan vara bra att kolla upp är vad ditt försäkringsbolag säger om potentiella skador när köparen provkör bilen. Vad händer om en olycka sker eller om något går sönder?. Det sista, och viktigaste, att ha koll på är ett köpekontrakt. Det är viktigt att det är tydligt och att båda parterna är överens om allt. Vi rekommenderar att läsa mer på denna sida: https://www.säljabilnorrköping.se

17 Feb 2020